Skydda kamerorna med en säkerhetsdörr

Har du dyra kameror hemma, och oroar dig för att de ska bli stulna? Då rekommenderar vi att du installerar en säkerhetsdörr. Tillsammans med andra åtgärder blir det ett effektivt skydd mot inbrott och stölder?

Vilka kameror och annan utrustning har du hemma, och vad är det sammanlagda värdet på fotoutrustningen? Även om du är en vanlig hobbyfotograf kanske din utrustning är värd en del, och det kan dessutom vara svårt att ersätta vissa saker av andra skäl. Skulle någon bryta sig in och stjäla dina kameror kan det komma att dröja lång tid innan du kan fotografera igen, på samma sätt som innan.

Säkerhetsdörr

Därför rekommenderar vi att du installerar en säkerhetsdörr. Bor du i lägenhet kan du prata med din hyresvärd, eller med bostadsrättsföreningen, om detta. Som du kan läsa om på https://proloc.se/sakerhetsdorrar/ finns det flera fördelar med att installera en säkerhetsdörr. Den allra viktigaste är kanske inte ens att den är svår att bryta upp. Säkerhetsdörren gör det nämligen mer troligt att tjuven ska avstå från att ens försöka, eftersom det tar längre tid. Och tid är någonting som är mycket viktigt för de flesta inbrottstjuvar. Ju mer de kan stjäla, och ju kortare tid det tar, desto mer lönsamt är det för dem. Det är troligen därför som många tjuvar riktar in sig på skolor, exempelvis mediegymnasier. Där går det att komma över många kameror snabbt.

Skydda dig på andra sätt

Om en tjuv ändå skulle lyckas bryta sig in och stjäla din kamera finns det vissa saker du kan göra för att ha större chans att återfå den. Ett bra tips kommer från PC för alla. Det handlar om att använda en tjänst som identifiera foton med exif-data från din kamera. Därmed går det att hitta tjuven, eller den som köpt din stulna kamera “i god tro”, om bilder från kameran laddas upp på nätet.