SPORTFOTO – TRÄNINGSFLIT OCH TOPPELIT

Precis som en idrottare behöver jag träna för att utvecklas och bli bättre. För ett tiotal år sedan antog jag därför utmaningen att fotografera en basketmatch med Norrköping Dolphins. Som ren träning alltså. Och nog var det en utmaning alltid. Kall belysning, långa avstånd, knepiga vinklar och full fart på plan. Puh!

Men vet du, träning ger färdighet och idag är sportfoto i alla dess former en spännande del av min verksamhet som professionell fotograf. Jag har bland annat fotat våra svenska basketlandslag på uppdrag av både SBBF (Svenska Basketbollförbundet) och FIBA (The International Basketball Federation).

Ja, det finns många fartfyllda basketbilder i min portfolio men alla typer av sporter är häftiga att fotografera. Under årens lopp har jag fotat allt från dans och stadslopp till kampsport och fotboll. Inte bara inom elitidrott i stora sammanhang, utan lika gärna inom motionssport med glada amatörer i alla åldrar.

För mig som gillar action är sportfoto något av det roligaste som finns. Det är något magiskt med att kunna ”stoppa tiden” och fånga blicken, kampen, glädjen och rörelsen på bild. När varje ögonblick kan vara ett ”Kodak moment” gäller det att alltid vara på tå och på rätt plats. Något som idag sitter i ryggmärgen.

Bland mina kunder finns idrottsföreningar, idrottsförbund, kommuner och företag som vill dokumentera eller marknadsföra sin verksamhet med bra bilder. Mina sportfoton kan användas på webbplatser, i sociala medier, i medlemstidningar, broschyrer, årsböcker och mycket mer. Vilken sport vill du lyfta fram i ljuset?

Träningspass, motionslopp eller VM-final? Varje idrottshändelse är en unik bildskatt!

0708-305 290 · sofia@fotografia.se

Alla bilder på denna webbplats är skyddade av upphovsrätten och får inte laddas ned, kopieras eller användas utan skriftligt medgivande från FotograFia. Kontakta mig för licensiering eller användningsfrågor.

error: OBS: Du kan inte markera detta innehåll.